Oslomesterskapet 2023 er i gang!

Postet av Stovner Sportsklubb den 9. Jun 2023


Det gikk ikke så greit for Stovner SK i kvalifiseringen til Norgesmesterskapet i år. Men, nå byr det seg nye muligheter. Oslomesterskapet 2023 er i gang. Det har vært en 1. runde med noen få lag, og vi kommer inn nå i 2. runde. Oslomesterskapet ble tidligere også kalt OBOS Cup. Det navnet er nå ute.

Det som er sikkert er at i kveld får vi ikke noen fordel i hjemmebanen, fordi også Bislett FK spiller sine hjemmekamper på Rommensletta kunstgress! Laget spiller i 7. divisjon, avd. 01. De har spilt 5 kamper, 3 seire og 2 tap, og ligger på 4. plass, 6 poeng bak lederlaget Dynamo Mjøsa.

Hvem er Bislett Fotballklubb? På hjemmesidene forteller de at de ble stiftet i 2008 av en ire og en engelskmann. De to gutta hadde prøvd å finne en fotballklubb, men ingen av de klubbene de hadde vært innom hadde den samme sosiale settingen som hjemme. Ja, da stiftet de sin egen klubb. De kunne hygge seg med fotballen på egne betingelser. Spille en ordentlig kamp, ta en øl etter kampen og diskutere den, eller Premier League football generelt.

Det har tydeligvis vært vellykket. Nå stiller de med tre lag, to 11-er lag og et 7-er. De har over 60 spillere fra 10 land, og påstår at de er The International Football Club in Oslo. Det er vel å ta i, vi vet om flere klubber som har spillere med internasjonal bakgrunn. 😁  

Det skal bli morsomt å bli bedre kjent med våre "nærmeste" naboer, så velkommen til en skikkelig cup-kamp i solsteika på Rommensletta!Joshua King kommer også i år til Rommensletta

Postet av Stovner Sportsklubb den 20. Apr 2023

Bildene er tatt i 2021.


For tredje gang kommer Joshua King til Rommensletta med sin football camp. De to foregående arrangementene har vært vellykkede. I år er det forventet at 500 ungdommer kommer til tre fine dager for å lære mer fotball. Stovner SK har gjort en stor innsats for at det praktiske rundt selve fotballpraktiseringen har fungert. 

Ved å klikke på linken nedenfor får du en mengde opplysninger om arrangementet, såsom påmelding og dagsprogram:

https://zuccarellostiftelsen.no/pameldingen-til-joshua-king-football-camp-er-endelig-i-gang/

Endelig: Jubileumsboka er klar til trykk

Postet av Stovner Sportsklubb den 14. Apr 2023


I 2017 satte Vestli IL i gang arbeidet med å lage en jubileumsbok i forbindelse med det kommende 50-årsjubileet 19. oktober 2022. Boka var planlagt ferdig for presentasjon til jubileet. Dette ble endret da Vestli IL slo seg sammen med Rommen SK og forandret navn til Stovner SK to år før jubileet. 

Rommen SK hadde utviklet seg parallelt med Vestli IL, og måtte med i jubileumsboka. Tiden gjorde at man ikke kunne grave like dypt og detaljert. Men det har blitt en kavalkade over en broget fortid. Det har kommet med et kapittel om sammenslåings-prosessen. I boka har vi også fått med bilder fra jubileumsarrangementene.

Boka har fått navn etter Vestli ILs visjon «Stolt og samla». Det passer godt med foreningen av de to klubbene. Rommen SK hadde visjonen «Sammen skaper vi glede – minner for livet!». Dette ga Stovner SK en fin visjon: «Stolt og samla, sammen skaper vi glede – minner for livet!».

Boka foreligger ikke ferdig trykt før i månedsskiftet april/mai. Nedenfor er noen eksempler på sider fra boka.Så snart vi får endelig leveringsdato fra trykkeri/bokbinderi legger vi den ut på hjemmesidene.
Så følg med på www.stovnersk.no
Kvalifiseringen til Norgesmesterskapet 2023 starter

Postet av Stovner Sportsklubb den 17. Mar 2023


Nå er det om å gjøre å holde tunga rett i munn: Norgesmesterskapet for menn i fotball (Cupen) 2022 er ikke over; det skal spilles kvartfinale og semifinale, finalen spilles i mai! Og nå annonserer vi for Norgesmesterskapet 2023. Pass på så du ikke går på feil kamp, nå er det det første kvalifiseringsrunde som gjelder: Stovner SK mot SF Grei. Kampen spilles i Valhall søndag 19. mars, kl. 20:15.

Dette blir et spennende lokaloppgjør. Det har vært mange oppgjør gjennom årene. Sist vi møtte Grei var i serien i 2017. Alle tre lagene spilte i samme avdeling. Grei mot Vestli og Rommen, moderklubbene til Stovner SK. Det endte med at Grei vant avdelingen og rykket opp til Norsk Tipping-ligaen. Rommen havnet på 6. plass og Vestli på 10. plass. Og nå, i 2023 er ringen sluttet; Stovner SK og SF Grei møtes igjen i seriespill i 4. div., avd. 2!

Kvalifiseringskampen til Cupen har altså et ekstrapoeng, vi får en liten pekepinn på hvordan forholdet mellom de to lagene er før lagene møtes i seriespillet tirsdag 11. april, kl. 20:15 på Rommensletta.

Stovner SK har spilt en rekke treningskamper etter nyttår, med tildels gode resultater. Det er mange spillere som har fått prøvd seg. Så det blir interessant å se hvem som blir plukket ut i startoppstillingen i den første offisielle kampen.


Sånn så det ut da Grei kom på besøk til Rommensletta i juni 2017. Nå skal kvalifiseringskampen spilles inne. Men hvis været blir som det ser ut når dette skrives, med digre snøkjerringer drivende gjennom lufta i time etter time, spørs det om det går an å grave seg gjennom snøen inn i Valhall.