To gode lag – iallfall i første omgang

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Sep 2022

Litt tabloid tittel, men hva gjør man ikke for å få noen klikk ekstra. Men, det er altså inntrykket fra første omgang som dro fram utropstegnet.

Spillemessig begynte kampen svært lovende fra begge lag. Dessverre holdt det ikke helt inn, selv om spenningen holdt seg til siste spark på ballen.

Velkommen til Rommensletta

Ishak sparket i gang

Åpningen var lovende med greit spill, godt tempo, og lyst til å gå i angrep. Stovner spillte seg til en corner etter tre minutter. Tre minutter senere fikk de enda en corner. To minutter senere fikk Årvoll ballen. Den gikk litt opp og ned på banen inntil Årvoll fikk kontroll på den, og sendte i vei et skudd fra vår høyre side. Ballen gikk inn til 0–1. I rusen etter det første målet fulgte de opp med et angrep fra høyre. Ballen gikk over til venstre, og førte til en corner. Stovner tok igjen og var skikkelig på Årvoll. Det var hektisk og mye energi. Spennende å se på. Årvoll var i vår sekstenmester. De fikk straffespark som følge av en hands. Igor var etter ballen, men den gikk inn ved stolperota.

Fabio i farta

Mange stovnerspillere inne i Årvolls sekstenmeter . . .

. . . men, det er Årvoll som setter inn kampens første mål

Stovner gir seg ikke, og presser på

Årvolls angrep blir avverget

Årvolls straffespark sneik seg inn ved stolperota

Stovner ga ikke opp selv med to baklengs. Tvert om, de ble mer aggressive. Greide likevel å spille fotball. Det ble litt mer oppjaget, noe som gjorde spillet mer uforutsigbart. Dette ga resultater. Bare 8 minutter etter Årvolls annet mål, satte Stovner inn en redusering.

Spillet bølget fram og tilbake. Men ble avbrutt da Igor ble liggende nede. Det ble dramatisk da hjelp ble tilkalt fra sidelinja. Ryggen hans hadde «låst seg». Han kom seg vaklende på beina etter en stund, og ville fortsette.

Igor ble satt på prøve da det nærmet seg 40 minutter. Årvoll fikk en corner, og det ble en del spill rundt vår sekstenmeter. Kampen ble litt heitere. Og det ble delt ut to gule kort til Stovner og ett til Årvoll, da det sto igjen noen få minutter av første omgang.

Max satte inn Stovners redusering. Han kom fra Årvoll tidligere i år, og dette var hans første seriemål for Stovner!

Kampen ble litt heit mot slutten av omgangen. Det ble en gruppesamtale og noen gule kort

Carl kjemper en hard kamp inne i Årvolls sekstenmeter helt mot slutten av første omgang

Domertrioen på vei inn til andre omgang

Andre omgang startet litt mindre aggressivt. Etter bare et par minutter var vi ikke helt på i forsvaret. Årvoll fikk til et gjennomløp, og en flott lobb endte i at de dro fra igjen: 1–3. Vi fikk så et frispark utenfor Årvolls sekstenmeter. Det endte i en flott lobb, typisk gikk den utenfor!

Det nærmet seg kvarteret. Stovner var i et fint angrep. Årvolls keeper innså faren, og feide ned vår mann på femmetersstreken. Kasper var som vanlig en sikker eksekutør av det påfølgende straffesparket. Vi halte innpå igjen: 2–3.

Årvoll med fin lobb . . .

. . . helt inn i nota

Stovner med en fin lobb . . . utenfor

Det hjalp ikke at Årvolls keeper gjorde seg stor. Kasper satte straffesparket sikkert inn til 2–3

Heldigvis sto det igjen mye spilletid. Stovner så at en utligning var innen rekkevidde. Det tar ikke lang tid å lage et mål, så kanskje to!

Vi greide nok ikke å holde takten fra første omgang. Etter en stund så det også ut til at Årvoll heller ville drøye tida enn å spille. Knyte skolisser, bli liggende. Det førte til to gule kort til Årvoll helt mot slutten av kampen. Men dommeren burde ha tatt tak i dette lenge før.

Stovner fortsatte spillet og hadde flere fine muligheter de siste ti minuttene.

Men, det ble Årvoll som fikk med seg alle tre poengene.

Stovner prøvde hardt for å nå minst en utligning . . .

. . . og fylte opp med folk innenfor Årvolls sekstenmeter . . .

. . . uten at det hjalp

Tabellstillingen i toppen er den samme. Vi sakket litt akterut. Det er 8 poeng opp til annen plass. Realistisk sett er det svært liten mulighet for å få det til på de 4 gjenstående kampene. Nå blir det viktig å holde de bak oss, som er bak oss. Allerede i neste kamp skal Stovner møte Christiania BK, som bare mangler 3 poeng på å ta oss igjen. Deretter skal vi møte Fagerborg, som er 4 poeng bak.

Vi kan glede oss over at spillet er bedre, og ikke minst over at de langtidsskadede begynner å bli aktuelle. I dette oppgjøret kunne vi glede oss over at Osama var på banen igjen.

Oppgjøret mot Christiania BK er på Bryn kunstgress tirsdag 4. oktober, kl. 20.15. Fagerborg kommer på besøk på Rommensletta tirsdag 11. oktober, kl. 20.15.